Victus. Albert Sánchez Piñol
Traduccions

28.01.2014 | 2 Comentaris

Alemanya / Fischer «La novela de Sánchez Piñol es fantástica, sabe cómo explicar una historia basada en un argumento del cual el lector no sabe nada; dibuja los personajes de tal manera que te quedan grabados en la memoria. Victus está llena de humor y al mismo tiempo de tristeza. El lector quedará tan conmovido y cautivado como en La piel fría y Pandora en el Congo. Creemos que Victus es una gran lectura, un entretenimiento literario inteligente.» Isabel Kupski, editora.

Amèrica Llatina / Alfaguara «Victus es acción continua; una interminable serie de peripecias cotidianas que, sumadas, se convierten en Historia y en vida memorable. Es imposible no amar a sus personajes, incluso a los más abyectos, e imposible también no saber junto a ellos que pocas cosas hay tan intensas como el amor entre el fragor de los cañonazos. Victus es una novela que sitia y conquista al lector, imposible no rendirse ante la pluma de Sánchez Piñol.» Marcela González, editora.

Brasil / Objetiva «Albert Sánchez Piñol ha logrado crear, con Victus, una novela histórica que huye de los tópicos. Por un lado hay aventuras, amores, guerras, con personajes y hechos reales, tan tradicionales en este género. Por otro, es impresionante la naturalidad con la que consigue componer personajes de carne y hueso, e inserir el lector rápidamente en la trama. Cuando nos damos cuenta estamos ya muy enganchados en una determinada explicación sobre fortificaciones o bien metidos en los preparativos de un asedio, leyéndolo todo de un tirón.» Marcelo Ferroni, editor.

Corea / Dulnyouk «Victus es, sin duda, una novela histórica original y magistral. Mediante esta delicada obra, observamos la visión peculiar e invertida del autor al aproximarse a la naturaleza de ‘toda’ España . A la vez, aprendemos su brillante capacidad de creación, concebida a partir de la tradición de la novela picaresca. Leer a Sánchez Piñol es, como siempre, un placer y una felicidad.» Sang-Jin Kim, editor.

Croàcia / Vukovic & Runjic

Finlàndia / Bazar

França / Actes Sud «No m’acaba de convèncer el títol, però és l’única cosa sobre la qual tinc dubtes. És una novel·la extraordinàriament potent i, paradoxalment, molt original, d’una tremenda originalitat dins de la seva forma picaresca i que desprèn un humanisme molt modern… L’Albert ha fet un treball extraordinari, i ara tinc passió per la màgia de les fortaleses. També haig de confessar que em miro els barcelonins d’una altra manera. Quina herència tan formidable!» Alzura Martins, editora.

Holanda / Signatuur «Des de la publicació de Wolf Hall, de Hilary Mantel –la novel·la que va guanyar el Booker Prize fa un parell d’anys i que s’ha convertit en la guanyadora Booker més venuda de tots els temps–, m’han bombardejat amb novel·les històriques. És clar que el nivell de Wolf Hall i la seva successora, Bring up the bodies, era tan alt que en general m’importaven ben poc, aquelles noves lectures de novel·les històriques. Em deixaven indiferent. No buscava uncostume drama, no buscava personatges disfressats amb la moda de l’època, per dir-ho d’alguna manera. Buscava una història viva, que pogués mesurar-se amb Wolf Hall. Des d’aleshores, Victus és el primer manuscrit que m’ha encantat. El que importa és el nivell i la qualitat, i Victus, amb un estil molt diferent, representa per mi aquella classe de novel·la històrica tan difícil de trobar i que està per damunt de les restriccions d’una època. Fenomenal!» Nelleke Geel, editora.

Itàlia / Rizzoli «No és gens freqüent trobar-se amb un autor capaç de crear un món narratiu tan nítid, complex i divers i de governar-lo tan magistralment. Sánchez Piñol orquestra diferents registres per divertir, informar i apassionar el lector i arrossegar-lo en un viatge riquíssim d’impressions, personatges, intel·ligència i potència.» Francesca Cristoffanini, editora.

Noruega / Bazar

Portugal / Teodolito

Rússia / Corpus «El lector d’avui, cansat de les històries fantàstiques i arguments virtuosament construïts, de seguida distingeix entre la marea de llibres les obres d’Albert Sànchez Piñol. ¿En què consisteix el misteri del seu èxit? “Inesperat, imprevisible, original”. Són els adjectius que apareixen en el discurs quan algú es proposa descriure les seves impressions després d’haver llegit els textos de l’autor català. Però, de ben segur, això no és pas el més important: el que els fa tan especials és que inciten el lector a desxifrar els símbols i paràboles, a trobar la seva relació amb el món que ens envolta. I és que les fantasies de Sánchez Piñol a vegades resulten més reals que la nostra realitat quotidiana i ens expliquen com som i com és la nostra pròpia vida. Ara, amb una novel·la històrica, l’autor torna a ser inesperat, imprevisible i original, i estem segurs que aquest llibre tornarà a fascinar els lectors.» Varya Gornostaeva, editora

UK/US / HarperCollins «Un fascinant relat de la Guerra de Successió espanyola. Martí Zuviría m’ha atrapat des de la primera pregunta que es fa –¿per què els indefensos combaten el poderós?–. 300 anys després, l’ombra del setge perdura encara en aquesta captivadora ciutat mediterrània. Quan torni a Barcelona no la podré mirar de la mateixa manera que abans.» Jake Zebede, editor.

2 comentaris
 1. Xavier
  Xavier says:

  Bon dia, voldria regalar el llibre Victus en Finés/Suomi, he vist que a Finlandia ho porta l’editorial Bazar, però a la seva web no he trobat informació.
  Em podrieu adreçar a alguna llibreria o pagina web on fos possible comprar-lo.
  Gràcies.

  Respon

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.