Què n’han dit

14.03.2015 | 0 Comentaris

«Una de les novetats més interessants d’aquests darrers temps. És un reportatge, un documental escrit en un estil moderníssim. Ens recorda vagament el Dos Passos més carismàtic (…) Llegiu La banda de Berlín i podreu deduir per què els nazis van decidir cremar-lo.»
Ll. A. Baulenas, Ara 14/3/2015

«La banda de Berlín és un document històric. Segurament Haffner coneixia molt bé els baixos fons: és compassiu i es palpa que el que escriu s’inspira en experiències viscudes. (…) És també una novel·la que explica el present.»
S. Marimon, Ara 5/3/2015

«L’obra, que havia entusiasmat el crític Siegfried Kracauer, va caure en l’oblit. (…) “No estranya que els nazis el prohibissin perquè és una fotografia de la realitat alemanya que ningú voldria veure” –opina l’editora de La Campana.»
A. Abella El Periódico 4/3/2015

«Amb ingredients de crònica periodística, ens descobreix els fons de Berlín a principis dels anys 30 del segle XX, des del punt de vista de joves que formen part de bandes que es dediquen als petits furts i bàsicament a sobreviure en una ciutat marcada, com la resta del país, per la misèria.»
L’Illa dels Llibres 3/3/2015

«Su novela queda como testimonio tenebroso de un momento y un lugar que marcó la historia, y que 80 años después resuena de nuevo en las conciencias de un país al que el pasado le sigue pesando. (…) Como si se tratara de un oscuro fantasma, Hermanos de sange ha vuelto en un momento en el que, por desgracia, la realidad miserable y la crisis que retrataba su autor vuelven a estar vivas en muchas calles de la Vieja Europa.»
N. Medina, Playground 23/2/2015

«Aquesta història dels baixos fons berlinesos que emparenta els seus protagonistes amb el dickensià Oliver Twist i amb el realisme social més punyent, està esdevenint tot un fenomen a tot l’àmbit europeu.»
C. Ribera. El Punt Avui, 23/2/2015

«Es pot llegir com una denúncia social, i ho va ser. Ara ja té caràcter de document històric. Però també és una peça literària notable, d’una efectiva i poètica simplicitat. És, en fi, un colpidor retrat coral per on desfilen la misèria i la grandesa humanes.»
I. Aragay, Ara 21/2/2015

«Una novela extraordinaria. hemos de celebrar la recuperación del texto, con una escalofriante actualidad en una Europa hundida en una inacabable crisis política, económica y social, donde comunismo y fascismo han regresado, con su agresiva retórica y sus promesas demagógicas. »
R. Narbona, El Cultural 20/2/2015

 

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.