Què n’han dit

30.04.2014 | 0 Comentaris

Aquí:

«Una novel·la molt irònica, alhora tràgica però emotiva. Un best-seller italià que ja ha traspassat fronteres

Josep Maria Solé. Infoanoia. 18-6-2014

 

«Llegir Els escarxofats et reconforta. Jo mateixa em vaig veure empesa a rellegir en veu alta, amb els adolescents de casa per testimoni, els paràgrafs en què el narrador descriu la imatge formada per tovalloles xopes a terra, calaixos oberts i milions de mitjons bruts fets una bola. Som pares i mares, sí, potser per damunt de tot. Però també som, per dir-ho com ho diu Michele Serra, persones que “entretant intenten continuar vivint”.»

Eva Piquer. Catorze.cat. 3-6-2014

 

«Un relat intens, real i humorístic. Michele Serra és un gran observador i ho sap exposar molt bé. És irònic i ple de sentiments. M’ha agradat molt la conversa amb el tatuador del seu fill, boníssima!»

Irene Tortós-Sala. Llibreria L’Altell. 27-5-2014

 

«D’un humor negre punyent i d’un relativisme ètic irreverent i original, fins i tot poètic, que acaba actuant de molla: la seva crítica no està focalitzada només en el seu fill, sinó també (i sobretot) en ell mateix. En essència, no és si no una flagrant i esplendorosa sàtira social.  Intensa. Íntima. No se m’acut millor consell que recomanar la seva lectura en una plàcida tarda de diumenge, havent dinat, escarxofats de mala manera al sofà com qualsevol adolescent.»

Francesc Ginabreda. Núvol. 21-5-2014

 

«Tothom que tingui un adolescent a casa quedarà tocat amb aquesta història, que va més enllà de la relació d’un pare amb el seu fill. Els escarxofats és un dibuix cru i dramàtic però irònic –i divertit– dels pares d’aquesta generació que no han sabut “pronunciar un no” als seus fills.»

Mireia Rourera. El Punt Avui. 18-5-2014

 

 

A fora:

 

escarxo

 

«Un llibre molt tendre, on la ironia i la força de la sàtira s’alternen amb moments commovedors, amb una nostàlgia lírica de rara intensitat i una escriptura de gran puresa i bellesa.»

Massimo Recalcati. La Repubblica

 

«El fet que centenars de milers de persones, llegint Els escarxofats, reconeguin les seves fragilitats, les seves dificultats com a pares i fills, és un regal que ens ha fet Michele Serra.»

Gad Lerner. Laeffe

 

«Una novel·la amb molt sentit comú sobre la nostra generació, la dels fills del boom econòmic, ara pares de fills gairebé sempre únics i, normalment, viciats.»

Antonio Polito. Corriere della Sera

 

«El manifest cultural modern dels pares que han de sofrir passivament l’adolescència del seus propis fills. Una presa de consciència irònica i al mateix temps despietada.»

Il Sole 24 Ore

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.