Què n’han dit

11.08.2013 | 0 Comentaris

Aquí

«La meva recomanació és que agafeu el llibre del jove Joël Dicker i us deixeu seduir. I, si pot ser, tingueu sempre un llapis a mà. La veritat sobre el cas Harry Quebert es venia a les petites llibreries franceses amb el reclam: “Llegeix-lo i si no t’agrada et tornem els diners”. Ho entenc.»
Sílvia Soler. El Punt Avui

 

«La veritat sobre el cas… és una novel·la terriblement addictiva. Si el lector comença a llegir-la, haurà de seguir fins al final, impulsat per aquella ànsia feta de plaer i desfici que només generen els misteris més apassionants.»

P.A. Pons. Ara

 

«Dicker és un autor fresc i espontani, capaç d’explorar gèneres molt diversos. El llibre és molt dinàmic, i la història dels dos escriptors està molt ben explicada.»

Dolores Redondo

 

«A l’acabar les quasi 700 pàgines de la novel·la del jove Dicker tinc la sensació d’haver acabat un llibre que es convertirà en un clàssic. Feia temps que no llegia un thriller que m’atrapés d’una manera tan extraordinària i que alhora estigués escrit amb aquesta brillantor excepcional. Qui va matar la Nola Kellergan?, sí, l’interrogant ens acompanya durant tota la lectura. Aquesta novel·la, plena de girs, sorpreses argumentals, personatges magistrals, està destinada a convertir-se en alguna cosa gran. Obligadíssima lectura per als amants de la bona literatura i dels thrillers clàssics.»

Asun Pascual. Fnac

 

«Ja l’he acabat (m’ha costat 3 nits d’anar a dormir cap a les 2… però valia la pena). Quina passada, com l’he disfrutat!!!!!! De fet porto tot el matí treballant i ja estic parlant als clients d’aquest llibre… Et parlaria de tots els personatges i dels girs de la trama però no acabaria mai. La part d’escriptors i editors està també molt ben trobada.»

Carme Prims. Llibreria La caixa d’eines

 

«M’alegro que editeu vosaltres aquest llibres, jo l’acabo de llegir ara i m’ho he passat pipa. Segur que serà un èxit.»

Marta Ramoneda. La Central    

 

«La veritat és que m’està agradant molt: trobo que té un punt de barreja de molts autors que m’agraden molt (Auster i Irving) i m’agrada el personatge protagonista, l’escriptor jove, que podríem dir que és un anti … Vaja, que no és un heroi i una persona noble del tot… I tot i així et cau bé!»

Àurea Juan Perelló. Casa del Llibre

 

«Estic enganxadíssima. Ja m’he empassat més de la meitat del llibre! Serà la bomba! És increïble la de sorpreses que et va donant aquest llibre a mesura que avances… boníssim!» 

Irene Tortós-Sala. Llibreria L’Altell

 

«He acabat La veritat sobre el cas Harry Quebert i només hi trobo un defecte: haver-lo llegit a principis de maig, perquè és el llibre ideal per a les vacances d’estiu, trepidant i reflexiu alhora, que transmet, en paraules del propi Quebert, la idea que “la veritat no canvia en absolut el que puguis sentir per una altra persona”.»

Carles Ribera. Vicedirector d’El Punt Avui

 

«Estic ben enganxada. La història funciona per totes bandes, pel suspens, sobretot, però per la quantitat de temes llaminers que hi ha: l’amor, l’amistat, el preu d’ èxit, el món de l’escriptura i el negoci al mateix, la radiografia que fa de diferents períodes de la història de l’Amèrica en majúscules… en fi! La novel·la serà un BUM. Paraula de llibretera.»

Eva Portell. Llibreria La Gralla

 

«Feia molt de temps que no havia llegit un llibre que m’enganxés tant. Ha estat una meravella tornar a tenir aquesta sensació

Jordi Grané Alsina. Responsable de Llibreries Abacus

 

«Porto només unes 150 pàgines, però ja et puc avançar que m’ha enganxat de ple. No soc un expert literari, de manera que no sé si es una obra mestra o no. Però, en qualsevol cas, està molt ben escrit (i traduït!) i té la virtut de, bo i treballant la intriga d’un argument clàssic policíac (indispensable per mantenir el lector atent i expectant) fer un bon retrat dels personatges i de l’ambient que els envolta.»

Antoni Daura Jorba. Llibres Parcir

 

«El magnetisme de la intriga és l’element que preval al llarg de 666 (atzar satànic?) pàgines, més enllà d’un estil o d’una visió del món. El resultat és un treball prodigiós de laboratori que, amb molta astúcia i ironia, fusiona recursos de gèneres diferents. Sense trair la tradició de la novel·la nord-americana d’èxit (l’acadèmica i la popular), Dicker situa l’acció en un context identificable -els mesos previs a l’elecció de Barack Obama- i trena un compendi de ressonàncies que passen per les sèries Twin Peaks i El caso de la escalera, per John Grisham, Psicosis i El exorcista, pel New Hampshire de John Irving o per una relació mestre-deixeble a mig camí entre Els dimarts amb Morris i El indomable Will Hunting

Sergi Pàmies. La Vanguardia

 

A fora

«És molt poc freqüent, però quan succeeix és absolutament excitant. Jove o vell, lector exigent o fàcil d’acontentar, dona o home, llegirà sense interrupcions, fins la darrera pàgina, la novel·la de Joël Dicker. En sortirà esgotat i exultant pel raig continu d’adrenalina literària que l’autor no ha parat d’injectar a les seves venes…»

Marc Fumaroli , Le Figaro Littéraire.

 

«Si vostè fica el nas en aquesta gran novel·la, està perdut: haurà de seguir fins al final. Es sentirà manipulat, desorientat, sorprès, irritat i apassionat per una història amb moltes sorpreses i falses pistes. I es dirà que només un americà pot ser capaç d’escriure un thriller tan eficaç, tan aventurer, tan boig…»

Bernard Pivot (Acadèmia Goncourt), Le Journal du Dimanche.

 

«Tothom parlava del llibre. Aquesta és la primera frase de La veritat sobre el cas Harry Quebert: una profecia autocomplerta, ja que el llibre de Joël Dicker ja s’ha transformat en un fenomen mundial.»

Le Monde

 

«El grans crítics francesos han alabat aquesta novel·la riu, escrita per un estranger, que la gent llegeix amb passió al metro i a l’autobús.»

Il Corriere della Sera

 

«El soroll a les xarxes socials al voltant del “Millenium suïs” anticipa el pròxim fenomen global.»

Publishing Perspectives

 

«La sorpresa de la rentrée, el llibre que no podem deixar després d’hores de lectura captivant… Recorda a Philip Roth, a Jonathan Franzen o a Woody Allen.»

Marie-Françoise Leclère, Le Point

 

«Addictes a Dicker. Les seves més de 600 pàgines són una meravella de trama, amb girs, assassinats, falsos culpables i veritables destins. Aquesta novel·la serà la vostra perdició… i la vostra felicitat… Un cop la comenceu, impossible deixar-la.»

Philippe Trétiack, Elle

 

«El suïs Joël Dicker ha construït el seu llibre com si fos un mecanisme de rellotgeria. Quina història!… El relat està sembrat amb els consells de Quebert a Marcus Goldman sobre com escriure una bona novel·la. “Un bon llibre, Marcus, és aquell que lamentem haver acabat”. Absolutament cert respecte a aquest.»

André Rollin, Le Canard Enchainé

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *