Què n’han dit

05.05.2016 | 0 Comentaris

«De cara endins i de cara a la galeria les coses no són les mateixes, però això ho anem descobrint pàgina a pàgina de manera progressiva, sense adonar-nos de que, en un moment donat, ens hem convertit en uns espectadors d’excepció i que l’escriptor ens està preparant per a l’escena culminant. No deixin de llegir-lo, és addictiu!!!»

Ramon Moreno, Directe!cat

 

«Dicker desprèn una llum que navega entre la simpatia i la tendresa cap als personatges. Enganxa.»

Robert Puig. Núvol

 

«Jöel Dicker ha vuelto, sí, y lo ha hecho en plena forma. El Libro de los Baltimore es una novela titánica, nabokoviana, altamente recomendable.»

Laura Fernández, El Mundo

 

«Joël Dicker és un gran constructor d’històries on el lector queda atrapat. Un cop s’agafa no es pot deixar anar i es llegeix en un no res.»

Yolanda Aguilar, La Finestra Digital

 

«Joël Dicker desplega una facilitat de  narració que m’admira; tot sembla senzill, tot ho veus, t’ho imagines, ho notes. M’encanta.  No hi ha cap detall que m’hagi semblat superflu o excessiu i la història no decau en cap moment.»

El que llegeixo

 

«Una novel·la comercial de qualitat, molt superior a l’amorfa literatura de consum dels bestsellers prefabricats. El llibre dels Baltimore és, sobretot, una novel·la molt entretinguda. Un adjectiu gens menyspreable, òbviament.»

Pere Antoni Pons, Ara

 

«L’autor suís ha escrit una novel·la diferent al seu gran èxit anterior, però en conserva l’esperit: llenguatge precís, paraules que es fan entenedores sense navegar en tòpics, trames contagioses que creen una addicció. El llibre dels Baltimore té una narrativa que es fa gran a través dels personatges, de l’embolcall de la història, de la senzillesa de saber que conté una part del batec de la vida, amb una emoció que ens recorre, de principi a fi.»

Esteve Plantada, Nació Digital

 

«Dicker t’atrapa, encara que t’hi resisteixis. Continuaràs fins al final i quan acabis el llibre inevitablement enyoraràs els personatges.»

Assumpció Maresma, Vilaweb

 

«Els Baltimore són una novelassa emotiva, bonica i trista a parts iguals. Dir-ne superba és dir molt, però Dicker és capaç de construir una atmosfera que et trasllada a paisatges familiars coneguts que has vist i viscut moltes vegades a la vida o al cinema clàssic. Malgrat que temporalment es mou entre el final del XX i el principi del XXI, en algun moment tinc la sensació que estic mirant per un forat un capítol extra dels veïns de la Hepburn i en Grant a les seves Històries de Filadèlfia. El Drama (burgès i jueu), que no és altre drama que el de tots els Abels del món.»

Juan José Villalobos, Abacus

 

«Els sorprendrà. Hauríem de llegir ‘El llibre dels Baltimore’ com qui contempla un oli d’Eward Hopper i el seu traç elegant.»

Ramon Ventura, El Periódico

 

«Joël Dicker excel·leix en models d’eficàcia provada.»
«Manega unes poques incògnites que es resoldran a mesura que avança el llibre i administra de forma magistral els tempos de la trama. Treballa sobre situacions quotidianes, amb les que qualsevol lector pot identificar-se, però les porta a l’extrem.»
«La novel·la és un cant a la joventut perduda. L’ideal juvenil s’esfondra sense remei, i en esfondrar-se acaba revelant que ni tan sols era tan ideal com semblava.»
«No cal espantar-se pel volum de pàgines d’El llibre dels Baltimore. Joël Dicker és un narrador fàcil, que sap desgranar una història amb facilitat.»
«Una història potser excessivament evident i còmoda, però en qualsevol cas, sòlida.»
«Una lectura idònia per endur-se-la a la platja.»

Gustau Nerín, El Nacional

 

«A través de señas características de su escritura, como los continuos saltos en el tiempo, los bruscos e inesperados giros argumentales y el mantenimiento de una tensión narrativa más que palpable, Dicker monta una historia cuyo punto central (el Drama) desconocemos en importancia y contenido, pero sobre el que gravita todo el peso del relato, que se convierte en una búsqueda de la verdad de impresionante ritmo narrativo.»

Andrés Seoane, El Cultural de El Mundo

 

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.