Què n’han dit

08.12.2015 | 0 Comentaris

«Hi trobem la frase espurnejant de Sánchez Piñol, el traç moral radiant, el detall psicològic intel·ligent, força efectismes i una narrativitat marca de la casa que, en aquest cas, més que no pas la tragèdia i l’èpica, anteposa la picaresca.
La novel·la anterior va posar el llistó alt; aquesta segona part no és de qualitat inferior.»
Pere Guixà, Serra d’Or

«Una novel·la històrica amena i rigorosa. Una magnífica estona de lectura  gràcies al dinamisme de la prosa i els diàlegs, l’encert en la manipulació de la trama; l’humor i la lucidesa que acompanyen el protagonista, proper a la novel·la picaresca  i, per descomptat, la recuperació d’una etapa clau de la nostra història.»
Pere Torra, Reagrupament

«Una joia que es devora en molt pocs dies.»
Jaume Burgell, Reflexions de taverna

«Entretingudíssim Vae Victus, primer de totes les llistes de llibres que es fan i es desfan, des del moment de néixer.»
Xènia Bussé, El Món

«La història explora la moral humana, desmitifica determinats personatges, ens ajuda a coneixe’n d’altres, parla de la realitat catalana, barcelonina. És una història tràgica, indubtablement. Tan tràgica, que és absolutament narrativa. Però també (o precisament per això) “hi ha molt d’humor, perquè tota tragèdia s’ha d’explicar en clau còmica”.»
Francesc Ginabreda, Núvol

«Una suite a l’alçada de les millors previsions.»
Julià Guillamon, La Vanguardia

«L’autor posa en joc tots els subgèneres del conte i els sotmet, d’un en un, a una tensió extraordinària, portant-los a les seves últimes conseqüències i límits.»
Sam Abrams. El Punt Avui

«Una magnífica novel·la riu (…), un relat esbojarrat i molt divertit que ha convertit l’exili de Martí Zuviría -derrotat i amb mitja cara amputada per un projectil- en una novel·la d’aventures al·lucinant per la geografia universal del segle XVIII.»
Josep Vicenç Eres, Núvol

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *