PÀMIES i SAGARRA emparenten MONZÓ i ESPINÀS

01.02.2018 | 0 Comentaris

Al seu article del dia 7, en Pàmies diu que la coincidència dels 91 anys de l’Espinàs i el Premi d’Honor a en Monzó no és una casualitat. Que acaba de rebre la reedició de la novel·la COMBAT DE NIT i llegint només la primera pàgina se li ha acudit que podria ser un conte d’en Monzó. Pocs dies després, diumenge, en Sagarra s’hi adhereix i afegeix que l’Espinàs és el germà gran d’en Monzó (i també el seu).

Per l’amor de Déu, quin alegria d’articles!!!!!!!!!! A en Pàmies li agrairé sempre l’atreviment d’equiparar allò que l’establishment cultural –tan amic de les consignes– no gosa ni plantejar-se. I a Sagarra, que hagi escrit un article tan bonic literàriament. Quin retrat tan evocador dels dos escriptors. Tan fotogràfic.

Sí, sí, quina alegria. Que ja sabeu que el meu trauma és que la prosa de l’Espinàs no sigui reconeguda com una de les més modernes i clares. Per això hem reeditat COMBAT DE NIT, perquè va ser un salt en la modernització de la literatura catalana. Tant pel tema com per la forma. En aquesta novel·la l’Espinàs és l’existencialisme francès i també el realisme social italià, però sobretot és el reporterisme americà dels 50.

A sota teniu enllaços als dos articles. Espero que trobeu que tenen raó. Gràcies i, com sempre, a la vostra disposició per qualsevol cosa que necessiteu.

Isabel

L’honor d’una llengua – Sergi Pàmies
Casualitats – Joan de Sagarra

 

combatslide

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *