La tercera campanada

25.04.2014 | 0 Comentaris

UNA ALTRA CAMPANADA

«Pot una analfabeta triomfar a la festa del llibre? Va succeir ahir, en el rànquing de vendes en català de Sant Jordi, amb L’analfabeta que va salvar un país, del suec Jonas Jonasson (La Campana), número u de la classificació. L’editorial independent La Campana aconsegueix, per tercer any consecutiu, el ceptre de Sant Jordi, infligint de nou una derrota als grans grups. L’editora, Isabel Martí, va idear aquesta vegada una estratègia que consistia -a falta d’autor- que la protagonista, Nombeko, firmés llibres, encarnada en l’actriu Bella Agossou.»

X. Ayén i J. Massot. La Vanguardia. 24-4-2014premsaicona

 

SANT JORDI AMB MOLTS GUANYADORS

«Si ahir hi va haver un guanyador clar va ser Jonas Jonasson, amb el seu L’analfabeta que va salvar un país, que va sumar els seu primer lloc en català i el segon en castellà. (…) L’any passat va triomfar Albert Sánchez Piñol (es va quedar a casa veient el Barça) i aquest any ho ha fet Jonas Jonasson, fora de joc pels seus problemes d’esquena. El van substituir dos actors disfressats com el centenari de la seva primera novel·la i l’analfabeta de la segona. Per cert, la festa no només està reservada als grans grups i té un lloc per a l’edició a escala artesanal. La prova: Isabel Martí, editora en català de Jonasson, es va passar el cap de setmana fent unes arracades en forma de bomba atòmica, com les de la portada del llibre, per a l’actriu que representava la seva protagonista (tres parells, de tres mides: no sabia quina li quedaria millor a l’actriu).»

E. Alós. El Periódico. 24-4-2014premsaicona

 

SANT JORDI, PER A L’ANALFABETA

«L’humor de l’escriptor suec Jonas Jonasson ha tornat a protagonitzar una jornada de Sant Jordi, ja que l’última novel·la de l’autor, L’analfabeta que va salvar un país, encapçala la llista de vendes de llibres de ficció. L’editorial La Campana encadena tres anys al capdamunt del rànquing de Sant Jordi am L’avi de 100 anys… el 2012 i Victus, d’Albert Sánchez Piñol, l’any passat.»

V. Gallard i M. Frisach. El Punt Avui. 24-4-2014premsaicona

 

TERCERA CAMPANADA

«Isabel Martí ha aconseguit que un llibre de La Campana ocupi el primer lloc dels més venuts de ficció en català per tercer any consecutiu.»

J. Nopca. Ara. 24-4-2014 premsaicona

 

EL PERIODISTA QUE VA SORTIR PER LA FINESTRA

«Ha escrit dos llibres i en els dos casos ha aconseguit encapçalar el rànquing de vendes en català per Sant Jordi. Sense ni tan sols acostar-se a Barcelona per firmar exemplars a les casetes del centre de la ciutat en una data tan assenyalada. L’editorial La Campana, en un exercici de màrqueting, davant la impossibilitat de comptar amb l’autor suec Jonas Jonasson, ha donat vida a en Karlsson i la Nombeko. Són els protagonistes dels seus dos relats: L’avi de 100 anys… i L’analfabeta…»

M. Carol. La Vanguardia. 24-4-2014premsaicona

 

SANT JORDI ALANCEA LA CRISIS

«La novela del ausente Jonas Jonasson L’analfabeta que va salvar un país fue la gran triunfadora. Es el tercer año consecutivo que un título de La Campana, dirigida por Isabel Martí, se alza como libro más vendido, tras el primer Jonasson hace dos años y el Victus de Albert Sánchez Piñol. Una joven de Benín afincada en Barcelona desde hace 10 años encarnaba ayer a la protagonista de la novela por entre los tenderetes, llevando por pendientes dos bombas atómicas que la madrugada de la diada había confeccionado la propia editora. A veces, la suerte editorial es el cuidado de los detalles.»

C. Geli i J.A. Montañés. El País. 24-4-2014premsaicona

 

LA TERCERA CAMPANADA

«Tres anys seguits suma l’editorial La Campana, un segell que només publica sis llibres a l’any, amb un número u per Sant Jordi: L’avi de 100 anys… el 2012, Victus el 2013 i L’analfabeta… el 2014. És més, aquest any només ha publicat aquest títol de Jonas Jonasson. ¿A què es deu aquest èxit?»

E. Alòs. El Periódico. 25-4-2014premsaicona


EL SEGELL LA CAMPANA, EL GRAN TRIOMFADOR

«La llista d’ahir confirmava els guanyadors en ficció. La versió estesa dels rànquings, fins als 10 llibres, permet apreciar algunes novetats. En primer lloc, l’encert de La Campana, que té tres títols al rànquing (L’analfabeta…, Victus per partida doble en català i castellà i Wonder.

Ara. 25-4-2014 premsaicona

 

¿DAVID POT GUANYAR GOLIAT?

«Una vegada pot ser fruit de l’atzar, però tres de seguides? “La tria la fa molt bé”, és la primera resposta de l’editor de Proa, Josep Lluch. Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, creu que Martí té “un do especial” que no tothom té».

X. Serra. Ara. 27-4-2014 premsaicona

 

L’EDITORA QUE VA SALVAR UN PAÍS

«Un exemple d’editora amb olfacte és la Isabel Martí, que ja fa tres anys que publica el llibre més venut per Sant Jordi. L’any 2012 ho va petar amb L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra. L’any 2013 va arrasar amb Victus de Sánchez-Piñol. I enguany ha repetit la proesa amb L’analfabeta que va salvar un país»premsaicona

 

TRENTA ANYS DE CAMPANADES

«Isabel Martí podria semblar la reina Mides de l’edició en català. Durant tres anys consecutius, llibre que toca és el més venut a Catalunya el Dia del llibre. Abans d’aquest trio d’èxits, hi ha trenta anys de la seva vida en l’editorial La Campana, que sempre ha donat campanades de vendes i popularitat».

J. Roglan. La Vanguardia. 3-5-2014 premsaicona

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.