Espinàs, Medalla d’Or de la Generalitat

10.03.2015 | 0 Comentaris

Josep M Espinàs ha rebut aquest any la Medalla d’Or del Parlament de Catalunya, per ser una de les “referències indiscutibles de les lletres catalanes”.

 

 

ESPINÀS, L’EXCEL.LENTÍSSIM HOME NORMAL

Toni Soler

Heus aquí la meva glossa de Josep Maria Espinàs, llegida el dilluns a Palau, durant la cerimònia de lliurament de la medalla d’or de la Generalitat.

President, autoritats, amics.

Em sento molt honorat de poder parlar d’en Josep Maria Espinàs, i agraeixo que s’hagi pensat amb mi per davant de tants i tan bons espinòlegs com hi ha en aquest país. Jo no sóc espinòleg però sí que sóc, decididament, espinista, és a dir: simpatitzo amb la manera de fer de l’Espinàs, la seva manera d’entomar la vida i la seva fascinació pels petits espectacles que ens depara, quan ens prenem la molèstia de fer-hi un cop d’ull una mica intencionat, com ho fa ell.

L’acte d’avui és essencialment contradictori, perquè la persona a la qual honorem i distingim s’ha caracteritzat sempre per ser un militant fanàtic de la normalitat. L’Espinàs ha estat, per dir-ho amb les seves pròpies paraules, una persona lamentablement normal. Content de moltes coses però orgullós de cap. Convençut que el repte més important és arribar a dilluns. Són les seves paraules.

(Seguir llegint)

 

Recull de premsa

Espinàs 88
Josep Ramon Correal, Diari de Tarragona (10/3/2015)

Excel·lentíssims de fer feines
Ernest Alós, El Periódico (10/3/2015)

“Durs com el ferro per poder ser independents”
Roger Mateso, Ara (10/3/2015)

Mas destaca l’empremta de Català, Espinàs i Rodés
El Punt Avui (10/3/2015)

Entrevista: E. Alós – J.M. Espinàs
El Periódico (8/3/2015)

El doble avantatge de tenir una edat
Eva Piquer, Ara (7/10/2015)

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.