Isabel Martí: “L’admiració pel llibre passa per davant de tot”

23.04.2015 | 0 Comentaris

Bernat Puigtobella entrevista Isabel Martí.

Núbol. 21-4-2015

 

Enguany La Campana compleix 30 anys, amb una certa discreció, però a Núvol ho celebrem amb una entrevista a Isabel Martí, editora i cofundadora del segell amb Josep M. Espinàs. La Isabel em dóna hora un dia a quarts de cinc de la tarda a les oficines que té en uns baixos del Carrer Avenir. La fotògrafa Laia Serch m’hi acompanya. Al llarg dels anys hem conegut tres seus de La Campana, sempre amb un gust ordenat i càlid, com si fossis en una casa particular. El seu marit és arquitecte. Primer al carrer Balmes, on compartien pis amb unes modistes, després l’amplíssima seu de Muntaner, que van haver d’abandonar en plena crisi. I ara aquesta del carrer Avenir, més petita però que s’ha convertit en un espai de resurrecció, i quina resurrecció, perquè segons Libridata els tres títols més venuts en català entre gener del 2014 i març del 2015 són títols de La Campana (WonderL’analfabeta… i Victus). La Joana Martí, la mà dreta de la Isabel, ens obre la porta. Sobre la taula, Locus d’Antoni Gual, l’aposta de La Campana per aquest Sant Jordi.

Bernat Puigtobella: Comencem parlant dels inicis. Vau començar amb trenta-mil pessetes (180 euros). La llicència se us va menjar les primeres 27.000, i us vau quedar amb 3.000 per fer el primer llibre. Però tenies l’Espinàs al costat. Què ha estat per a tu l’Espinàs?

Isabel Martí: És el meu mestre, no sé pensar la meva vida sense el Josep Maria. La Campana porta l’ADN de l’Espinàs. I si ha tingut estrella és perquè l’Espinàs té estrella. Jo, potser sóc entusiasta, treballadora i perseverant, però l’ADN és del Josep Maria.

 

Llegiex l’entrevista sencera

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.