Carta

05.06.2015 | 0 Comentaris

Hola Àlex,

A més de treballar el Wonder amb els alumnes de 1r, he treballat bona part de la teva proposta d’ El capítol del Júlian amb els alumnes de 2n d’ESO, tant la part del cercle de lectura com les activitats d’anàlisi, comprensió i interpretació.

Jo gaudeixo molt de la primera part, ha estat molt interessant veure com s’han organitzat en grup i, assumint diferents rols en cada sessió, com han anat parlant del Júlian i tot el seu món. Com sempre, depèn de l’alumne/a, n’hi ha que s’ho prenen més seriosament que altres. I com que aquesta activitat ja demana posar-se en un paper determinat, demana una certa implicació. Però el resultat ha estat molt enriquidor sobretot en aquells alumnes que s’hi posen (així m’ho han comentat). Un percentatge important han respost i n’han tret el seu suc. Ara es tractava de parlar, de comentar què han llegit, què han  viscut i com s’han sentit, però de manera més conscientt perquè havien de fer-ho des d’una òptica concreta.

I la veritat és que ho he trobat molt interessant, tenint en compte que a 1r d’ESO van treballar el club de lectura amb el Wonder (aquest any, amb els de 1r també ho he treballat i ha estat fantàstic!!). En el club es tractava de parlar a raig, amb la meva pauta, però tal com rajava, sense haver de posar-se cap vestit, i a segon ha estat més conscient perquè havien de ser caçadors, investigadors, mestres de cerimònia…

Tot i que a mi aquesta primera tasca em resulta molt interessant, i crec que en aquesta tasca oral es treballen aspectes diversos de l’expressió oral, de la història llegida, suposa un autoconeixement d’un mateix i dels altres entre els membres del grup, jo com a profe detecto moltes coses d’actituds dels alumnes…, no deixo de banda el treball reflexiu i escrit a partir de les activitats que hi proposes. M’agrada tenir una constància escrita, un treball reflexiu i escrit. (Tot i que després passo moltes hores corregint!)

I el meu problema és que m’agraden moltes activitats i vull que les que triï siguin un bon recull. Aquí és quan els alumnes es queixen una mica, però crec que això lliga amb la cultura de l’esforç i amb el fet d’haver de lliurar un treball després de llegir i treballar una lectura.

Si els fes molt cas, hauria de fer només la primera part, però no deixaré de fer algunes de les activitats que hi proposes. Al final ells també aprenen a reflexionar i a saber expressar per escrit allò que senten, allò que han dit.

M’he fet una mica de mal amb les rúbriques d’avaluació. M’han semblat molt interessant perquè jo també en faig i hi crec; m’ha agradat l’avaluació i la coavaluació. Però aquest és un aspecte que me l’he de mirar una mica més per als propers cursos.

 

A mi el material m’ha resultat molt útil! Li dono molta importància al fet de llegir, gaudir de la lectura i al fet de parlar-ne. I tu m’ajudes a aconseguir aquest objectiu amb les teves propostes. M’ajudes a assolir aquest objectiu i a presentar una proposta de treball als alumnes molt pensada, de qualitat i productiva. Què més puc demanar?

 

Enhorabona per la feina feta, Àlex!! I gràcies de nou!!

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *