Carta d’Amèlia Trueta a Joan Bosch

03.12.2014 | 0 Comentaris

CARTA D’AMÈLIA TRUETA

«Benvolgut Joan Bosch,
Acabo de llegir el fantàstic llibre que heu escrit, Moments estel·lars de Catalunya, i la Campana m’ha donat la vostra adreça electrònica perquè jo tenia ganes de felicitar-vos. No només l’he trobat un llibre fascinant, però el fet que un dels “estel·lars” sigui el meu pare, el Dr. Josep Trueta, ens ha deixat a tota la família molt orgullosos. M’intriga saber com és que es coneix la vida del pare tan profundament – amb detalls desconeguts per molts dels que han escrit biografies d’ell!
És clar que els altres estudis, o sigui l’hotel, Prat de la Riba, els primers magnats del tèxtil i els Assemblearis són d’una exquisida i amena lectura també, i per això l’estic recomanant als meus amics- un excel·lent regal per Nadal. Però, és clar, pel que fa al meu pare, no només l’he rellegit personalment amb vertadera joia, sinó que li vull agrair de tot cor el que l’hagi escollit també a ell per incloure’l en una selecció tan espectacular.
Gràcies, en nom de tota la família, Joan Bosch.
Ben cordialment,
Amèlia Trueta»

RESPOSTA DE L’AUTOR

«Bona tarda Amèlia,
De tots els correus que he rebut des de la publicació del llibre, el seu és el més emotiu i «estel·lar» de tots. M’ha causat una alegria immensa saber que ha llegit el relat sobre el seu pare. Què no donaria per tenir un correu similar de la família de Prat de la Riba o de Bonaplata!
Però a més, en el seu cas, l’alegria és doble, ja que el seu fill Miquel també apareix al llibre, i de fet vaig tenir el plaer de parlar amb ell un dia, a la UOC. Em va explicar moltes coses interessants sobre el naixement de l’ANC.
Les dades que tinc del seu pare les he tretes d’altres llibres, i sobretot, de la lectura molt detinguda de les seves extraordinàries memòries.
I m’acomiado demanant-li un favor. Si ha trobat alguna inexactitud al meu relat, m’agradaria corregir-lo. Amb molt de gust m’agradaria recollir el seu testimoni amb la gravadora, com ho vaig fer amb el Miquel fa gairebé un parell d’anys.
Una molt sentida abraçada,
Joan»

 

llibreMoments

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.