Atenció: arriba una analfabeta explosiva!

26.02.2014 | 0 Comentaris

L’analfabeta que va salvar un país és el títol de la nova novel·la de Jonas Jonasson, que sortirà a la venda el 6 de març.

«Les probabilitats estadístiques que una analfabeta nascuda als anys seixanta a Soweto arribi a l’edat adulta i acabi un dia tancada en un camió de patates en companyia del rei de Suècia i del seu primer ministre són d’una entre quaranta-cinc bilions set-cents seixanta-sis milions, dues-centes dotze mil vuit-centes deu.

Això segons els càlculs de l’analfabeta en qüestió.»

Així comença L’analfabeta que va salvar un país, el nou llibre de Jonas Jonasson. L’autor de L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra torna a la càrrega amb una altra història delirant que ja ha venut més d’un milió d’exemplars a tot el món.

El llibre sortirà a la venda en català el proper mes de març.

 

L’analfabeta que va salvar un país
Jonas Jonasson

Traducció de Lluis Solanes i Imma Falcó

analfabeta_explosiva_2La petita Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent insòlit per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l’altra punta del món, on viurà envoltada d’excèntrics i perillosíssims personatges: tres xineses molt imprudents, un americà ceramista i desertor del Vietnam, dos agents del Mossad, dos germans bessons que oficialment són una sola persona, una activista que va contra tot, una comtessa que es dedica a cultivar patates i, és clar, el primer ministre i el mateix rei de Suècia en persona.

Una barreja explosiva a la qual s’hi ha d’afegir un problema encara més explosiu: un problema radioactiu de tres megatones de potència.

«Fins i tot podríem dir que l’autor de L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra s’ha superat. Jonasson desplega tot el seu talent. Estem davant d’una novel·la molt entretinguda, políticament molt perspicaç i carregada de mentides i disbarats de l’alçada d’un campanar, que fa petar de riure.»

J. Carlender, Östgöta Correspondenten

 

L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, al cinema

L’adaptació cinematogràfica de la primera novel·la de Jonas Jonasson, que es va estrenar a Suècia el desembre passat, ha estat rebuda amb un gran èxit tant de crítica com de públic. La pel·lícula està dirigida per Felix Herngren, qui també en firma el guió, conjuntament amb Hans Ingemansson.

La pel·lícula arribarà a Catalunya a l’estiu. De moment, podeu mirar-ne el tràiler:

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Vols unir-te a la conversa?
Agraïm la teva participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.